Logga in

Julklapp Startkit - Bokashi 2.0 gräddvit + 1 kg svenskt bokashiströ + svenskt biokol i gruppen Julklappar hos bokashi.se (900-211)
Startkit Bokashi 2.0 gräddvit
Julklapp Startkit - Bokashi 2.0 gräddvit + 1 kg svenskt bokashiströ + svenskt biokol
Julklapp Startkit - Bokashi 2.0 gräddvit + 1 kg svenskt bokashiströ + svenskt biokol
Julklapp Startkit - Bokashi 2.0 gräddvit + 1 kg svenskt bokashiströ + svenskt biokol
Julklapp Startkit - Bokashi 2.0 gräddvit + 1 kg svenskt bokashiströ + svenskt biokol
Julklapp Startkit - Bokashi 2.0 gräddvit + 1 kg svenskt bokashiströ + svenskt biokol

Julklapp Startkit - Bokashi 2.0 gräddvit + 1 kg svenskt bokashiströ + svenskt biokol

Vill du ge dig själv eller någon annan en fantastisk julklapp? Varför inte överraska någon med vårt Startkit Bokashi 2.0 gräddvit med rött band och God Jul-etikett.

Startkit Bokashi 2.0 gräddvit har allt du behöver för att börja göra fantastisk jord i ditt eget hem! Detta juliga paket innehåller 2 st gräddvita Bokashi 2.0-hinkar med avtappningskran och tätslutande internlock, 1 kg Svenskt Bokashiströ, 1,5 liter svensk biokol och vår svenska bruksanvisning.

Vår "Bokashi för livet"-policy garanterar livstids ersättning av reservdelarna till kranhinken. Läs mer här!

1-2 arbetsdagar
Artnr: 900-211
1534 kr
 
Lägg i varukorgen

    Bokashi 2.0 designad & återvunnen

    Detta juligapaket innehåller 2 st gräddvita designade hink för köksbänken tillverkade av återvunnen plast + 1 kg Svenskt Bokashiströ. Dessutom följer 1,5 liter svensk biokol som är perfekt att bottna hinkarna med!

    Bokashiprocessen är i princip densamma som med våra andra bokashihinkar med kran, men denna hink fungerar på ett nytt sätt. Istället för ett tätslutande lock har hinken en innerplatta som sugs fast i behållaren i höjd med matresterna för att stänga ute luft och pressa ihop resterna. Eftersom extremt lite syre kommer in i processen, blir processen väldigt effektiv. 

    De fermenterade matresterna blir torrare än i en vanlig hink vilket betyder mindre risk för lukt. Du får även mer av det eftertraktade bokashi-lakvatten från den nya Bokashi 2.0 än från en traditionell kranhink.

    Hinkens mått är:
    Volym: 9,6 liter
    Höjd: 34 cm
    Diameter: 24 cm
    Vikt: 2,8 kg
    Plast: PP (5)

    Den runda plattan som gör hinken lufttät invändigt har en silikonkant som gör den lätt att trycka på plats. Du pressar ner den och pressar därmed ut luft och ihop matresterna. När du vill dra upp den för att lägga till mer matrester drar du i den större halvan av handtagen, vilket gör att vacuumet släpper och du kan lyfta ut plattan. 

    Plattan har även en annan funktion, och det är att skrapa ut hinken när man tömmer den. Smart! Med en hand kan du pressa ihop plattan till en halvcirkel som du då kan skrapa med. Den är precis rätt storlek för att göra hinken ren och kladdfri utan att bli kladdig själv. Och delarna kan du sedan stoppa in i diskmaskinen (max 50 grader) för att få en nystart. 

    Hinken har ett mjukt handtag som du kan använda som ett traditionellt handtag genom att fästa det på båda sidor av hinken. Du kan även fästa båda ändar på samma sida och lyfta hinken med ett handgrepp. 

    Den nya Bokashi 2.0-hinken har en innerhink och en ytterhink. Den inre hinken har dräneringshål och en rund botten som dränerar matresterna på ett smidigt sätt. Den inre hinken kan lyftas ut för att rengöras eller tömmas.

    Bokashivätskan kommer precis som det brukar göra, processen är ju i princip densamma. Skillnaden är att du antagligen kommer  få lite mer och mindre luktande lakvatten från den nya Bokashi 2.0 då processen fungerar på ett väldigt effektivt sätt. 

    Bokashivätskan dräneras ut genom dräneringshålet längst ner på hinken. Till skillnad från tidigare hinkar finns det ingen avancerad kranlösning, utan ett helt vanligt skruvlock. Tappa inte bort den!
    Det är då ingen risk att matresterna fastnar i kranen och blockerar funktionen, eller att den går sönder eller läcker. 

    Själva bokashiprocessen är precis densamma med denna hink som med våra traditionella kranhinkar. Du fyller hinken och strör på bokashiströ, och ger den två veckor att fermentera när den är fylld. Sedan gräver du ner den fermenterade bokashin i trädgården eller gör en jordfabrik inne eller ute - precis som vanligt. 

    Den nya Bokashi 2.0 är designad för att vara både snygg och effektiv. Den gör det möjligt för även de som vill att allt i köket ska vara stilrent att kunna komma igång med Bokashi direkt på köksbänken.

    Svenskproducerad biokol
    Vi tror att vi har hittat Sveriges bästa biokol! Hållbart producerat på frö-, skal- och spannmålsrester av företaget Skånefrö. Godkänd för ekologisk odling. Biokol är perfekt i kombination med Bokashi och fantastiskt för jorden! Bottna din bokashihink med biokol så laddar du biokolen med näring och mikrober som gör nytta i jorden länge. Biokolen fungerar då som näringsreserv som håller växterna i perfekt skick hela säsongen och många år framåt. Lerjord blir mer lucker och lättarbetad och sandjord ökar sin förmåga att binda vatten och näring.

    Genom att starta hinken med ett lager biokol sugs lakvattnet upp och biokolet laddas med näring som kommer jorden och växterna till nytta. När kolet binds i jorden stannar näringsämnena kvar istället för att omvandlas till koldioxid. Resultatet blir en fantastisk jord. Väldigt svart och oerhört näringsrik. Det ger jorden nytt liv och medverkar till frodigare växtlighet.