Biopåsar för förvaring av Bokashi
Biopåsar är ett praktiskt sätt att förvara Bokashi, särskilt på vintern.
Du kan överföra innehållet av din färdiga Bokashihink till påsen eller använda påsen i hinken direkt.
Det är viktigt att det är så torrt och lufttätt som möjligt i påsen. Lägg i en extra tidning för att ta upp vätskan under förvaringstiden och knyt sedan påsen ordentligt (eller sätt på en påsklämma). Är den torr och tätt kommer påsen inte att lukta även om den står några månader.
Biopåsar fyllda med Bokashi kan förvaras inomhus eller utomhus i en tunna, förvaringsback eller plastsäck tills våren.
Biopåsar är också en bra lösning för fikarum och större hushåll. Du kan använda påsen i en lufttät hink eller en plastsäck. Kombinera med Bokashiströ och tidningspapper som vanligt. När påsen är full kan den flyttas till ett varmt ställe för efterjäsning i två veckor. Den kan sedan förvaras inomhus eller utomhus tills den används.
Påserna är gjord av majs och bryts ned när de kommer ned i jorden. Det kan ta några månader för påsen att brytas ned så det kan vara värt att hacka upp påsen när du gräver ner den för att snabba på processen.
Mer information finns här >>
OBS! Bilden visar biopåsen i en hink (hink ingår inte).
Ca. 30 liter
2 rullar
25 påsar/rulle.
H=60 cm B=59 cm